Pčelarstvo

Nakon 150 milijuna godina postojanja, pčele polako nestaju s naše planete, nažalost. Svakog proljeća sve ih je manje i manje..... Uništava ih naša ljudska pohlepa, glupost, nebriga, nerazumno ponašanje i nesluh za njihove prirodne ritmove.

Samo slušanje vlastitog srca, puno znanja i ljubavi održat će ih na ovoj planeti. Pčelice osjećaju tko ih voli, kome su bitne kao Bića dužna poštovanja, tko ih prihvaća kao dio tima i tko želi od njih učiti. Šapuću one svojom zukom, zvuk koji odvajkada odzvanja Svemirom i ulazi u srca onih koji srcem slušaju.....

Bagremov med - (bagrem, Robinia psedoacacia) izrazito je svijetle žute boje, blaga ugodna mirisa i okusa te se stoga preporučuje djeci i rekonvalescentima. Zbog svojih osobina ubraja se u najcjenjenije vrste meda. Mjesecima ostaje u tekućem stanju i jedan je od vrsta meda koji vrlo sporo kristalizira zato što u sastavu sadrži više fruktoze od glukoze.

Bagremov med pomaže kod nesanice, umiruje previše nadraženi živčani sustav i otklanja posljedice nagomilanog stresa.

Ukoliko bagremov med uzmete u kombinaciji s čajem od kamilice, pojačava se blagotvorno djelovanje kako meda tako i čaja, pogotovo prije spavanja.

Bagrem cvjeta u prvoj polovini svibnja, ali ovisno o reljefu i klimatskim prilikama može cvjetati i mediti do kraja svibnja. U vrijeme jakih i obilnih bagremovih paša, pčelinje zajednice su najrazvijenije.
Pčele dobro i uspješno prezimljavaju na bagremovu medu.

Pakiranja: 1 kg, 500 g i 250 g.

Podjeli članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Svi naši proizvodi nose oznaku:
100% Papuk
S gore koja pamti more.

Linkovi

Podijelite

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn