Kristalizacija meda i krivotvoreni med

Krivotvoreni med

Prirodno svojstvo meda je da kristalizira.

Ovaj članak sam odlučio napisati nakon nekoliko upita rođaka i prijatelja iz Osijeka i Zagreba koji su mi pokazali med kupljen jesenas na lokalnim tržnicama. Nisu bili sigurni jesu li kupili „pravi“ ili krivotvoreni med.

Nedavno sam i sam vidio na jednoj zagrebačkoj tržnici med od kadulje, lavande i livadni, svi iste boje - i iste, neuobičajeno niske cijene, pogotovo za med od kadulje!?

Opširnije...

Savjeti za početnike

Biljke kao transformatori i prijenosnici sunčeve energije, kroz svoju esenciju i hranjive tvari od samog početka služe kao hrana i lijek čovjeku, životinjama, a i samim biljkama.

Biljke jedna drugu mogu podupirati u rastu i razvoju, štititi se međusobno od bolesti i štetnika, doprinositi povećanju ljekovitih i hranjivih tvari, ako su u „dobrom“ susjedstvu ili simbiotskom odnosu. Životinje svoje zdravstvene tegobe rješavaju odabirom pojedinih trava koje jedu kada se ne osjećaju dobro kako bi vratile tijelu ravnotežu i sklad. Vlasnici kućnih ljubimaca znaju da im psi i mačke „pasu“ neke trave, nakon kojih im prestaju, recimo, želučane tegobe.

Opširnije...

Svi naši proizvodi nose oznaku:
100% Papuk
S gore koja pamti more.

Linkovi

Podijelite

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn